День святого Валентина - ідеї романтичної вечері

День святого Валентина - ідеї романтичної вечері

Романтична вечеря – найкращий спосіб відсвяткувати День святого Валентина. І для цього не обов’язково йти до ресторану. У теплій домашній обстановці здивуйте вашу кохану людину кулінарним шедевром. Головне – правильно підібрати страви.

Передусім потрібно подумати про антураж – свічки, приглушене світло, розслаблююча музика, красиво накритий стіл. А на столі тільки вишукані і легкі страви.

Почати варто з закуски. Це може бути легкий салат, всілякі тости або щось іще. Для основної страви підійде нежирне м’ясо або риба – варіацій безліч. На десерт, звичайно, щось надлегке, адже попереду ще його продовження!

Салат Закохана парочка

Авокадо вважається одним з головних афродизіаків. Він є в складі цього і наступного салатів. Закохану парочку ми викладаємо у формі двох сердець. Для цього можна використовувати спеціальні формочки.

Приготування:

    1 шар – подрібнені креветки;
    2 шар – м’якоть авокадо, нарізана кубиками;
    3 шар – майонез;
    4 шар – натерте варене яйце;
    5 шар – майонез;
    6 шар – натертий твердий сир.

Прикрасити маслинами, білком і червоною ікрою, як на фото.

Легка закуска

В романтичну вечерю на двох найкраще включити некалорійні страви, які легко готуються. Основні вимоги до закуски з такої нагоди: вона повинна бути смачною і простий, але при цьому виглядати оригінально. Цьому відповідає, наприклад, салат-коктейль з креветок та інших морепродуктів, адже вони — відмінні афродизіаки. Що потрібно?

  • мідії, креветки, кільця кальмарів — по 50 г;
  • лимон або лайм — 1/2 шт.;
  • стиглий авокадо — 1 шт.;
  • свіже листя салату — 2 шт.;
  • по 1 ст. л. соку лимона, оливкової олії і соєвого соусу.

У киплячу воду кинути дрібку солі і половинку лимона або лайма. Потім відправити туди ж мідії, креветки і кальмари. Як тільки морепродукти спливуть, їх можна діставати. У високий келих покласти дрібно нарізані (або порвані руками) листя салату, на них — авокадо, нарізаний кубиками, зверху — морепродукти. Полити сумішшю масла, лимонного соку і соєвого соусу. Можна не солити.

Що приготувати на День святого Валентина: меню для романтичної вечері

До підходящим рецептами на свято День святого Валентина можна віднести і легкі страви зі слабосоленої червоною рибою. Що це може бути?

  • Канапе, де з скибочкою риби поєднуються сир, тонко нарізаний житній хліб, свіжий огірок і оливки. В якості прикрас використовують червону ікру і зелень.
  • Рулетик. Можна загорнути сьомгу або форель в шматочок лаваша або лист водоростей норі, а можна змастити саму рибу вершковим сиром із зеленню і згорнути в рулон.
  • Трояндочки. 3-5 тонких скибочки риби згортають трояндочкою, а в середину поміщають варене перепелине яйце, оливку або мариновані каперси.

Рибу варто вибирати не дуже солону, а також стежити за тим, щоб й інші закуски не були пересолены. Це може затримати вологу в організмі і ранок призвести до набряків.

Що приготувати на День святого Валентина: меню для романтичної вечері

Основне блюдо

Гаряче не можна назвати обов’язковим елементом романтичного святкового меню. Багато обходяться закусками, десертом, фруктами і вином. Але якщо пара нікуди не поспішає і хоче насолодитися смачними стравами, можна приготувати рибу або птицю. Які б ідеї меню на День всіх закоханих не прийшли в голову, треба пам’ятати, що м’ясні страви вважаються занадто важкими для трапези на двох, тому від свинини, яловичини, баранини і т. п. краще відмовитися.

Рибні стейки у вині

Краще всього використовувати ту рибу, яка добре ріжеться на порційні шматки (форель, сьомга, нерка, телапия тощо). Тушкується вона самостійно або з овочами.

  • У сотейник або каструлю з товстими стінками налити 2 ст. л. рослинної олії, викласти туди 4 шматочка риби так, щоб вони вільно поміщалися на дні. Посипати сумішшю перців і сіллю. Тушкувати під кришкою 5 хвилин, потім перевернути шматочки і тушкувати ще 5 хвилин.
  • Зверху викладають нарізані часточками помідори (3 шт.) і довільну кількість дрібно посіченою свіжої зелені.
  • Можна залишити тільки ці інгредієнти, але деякі додають також стручкову квасолю (100 г), колечка болгарського перцю (1 шт.), кубики або гуртки моркви (1 шт.).
  • Все залити склянкою білого сухого вина і тушкувати на середньому вогні 20 хвилин під закритою кришкою.

На тарілку викладають рибу і всі інші інгредієнти, з якими вона готувалася. Окремо можна подати овочі гриль.

Поділитися

Коментарів 0 до "День святого Валентина - ідеї романтичної вечері"

Додати коментар

Для того, щоб додати коментар, будь-ласка, авторизуйтесь